Een kaas-, gaas- of neteldoek is een filterdoek waarmee de melkwei gescheiden wordt uit de wrongel. Dit gebeurt bij de industriële en artisanale fabricage van verse kaas, verse geitenkaas, ricotta, …
Solana confectioneert wasbare kaasdoeken in verschillende afmetingen en uitvoeringen, op maat van de klant. Meestal wordt de kaaszak voorzien van ophanglussen of -ringen maar er kunnen ook zomen voorzien worden waarin staven worden ingebracht.
Als kaasdoek wordt er een voedselveilig, sterk weefsel gebruikt met een bepaalde doorlaatbaarheid. Meestal is dit in een synthetisch materiaal omdat dit meer vormbestendig (gethermofixeerd) en sterker is. Bovendien is het weefsel zuur- en lichtbestendig, schimmel- en rotvrij. Natuurlijk is een katoenvezel eveneens mogelijk.
De weefsels kunnen eveneens per lopende meter worden verkregen.
Product delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Contactinformatie
Stuur ons een bericht
- 2900,
- Schoten,
- Belgium